#Cositivity | Interview met Sakuraflor

Vanaf vandaag beginnen we met ons nieuwe project genaamd #Cositivity!
Het idee van #Cositivity is het verspreiden van vrolijkheid en positiviteit op conventies,events en onze facebook pagina!

Inmiddels is Sakuraflor al een aardig bekend gezicht geworden binnen de cosplay community en vooral door haar Tracer cosplay en haar tekeningen. Daarom besloten we haar te interviewen!

Wie ben jij en wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben Sakuraflor, ben 23 jaar. Ben half Nederlands en half Spaans. Op een daily basis heb ik mijn eigen bedrijfje waarin ik werk als Digital artist en designs maakt voor onder andere game personages, nieuwe cosplay costumes maar ook veel commissies en opdrachten aanneem van verschillende werkgevers en individuen. Ik teken drie verschillende stijlen: anime, chibi en semi-realism. Verder werk ik twee dagen in de week als Barista in een koffie speciaalzaak en ben ik in me vrije tijd veel bezig met gamen en natuurlijk Cosplays maken.

13592573_664073523742363_469730202007464514_n
Foto door Vincent Lee Fotografie

Wanneer ben je begonnen met cosplay?
Ik heb voor het eerst gecosplayed in 2013 tijdens Animecon!

Wat was jouw allereerste cosplay?
Mijn allereerste kostuum was Lucy Heartfilia, de after time skip versie, van Fairy Tail.

11295805_486153078201076_1231441676358817393_n
Foto door Aisure Shot

Maak je je eigen cosplays of koop je deze?
In het begin kocht ik mijn cosplays, voornamelijk omdat je dan nog erg nieuw bent in de scene. Ik moest wel vaak dingen aanpassen of bewerken en beetje bij beetje deed je dat dan steeds meer. Sinds een jaar maak ik bijna al mijn costumes helemaal zelf.

Wat komt er allemaal bij kijken als je zelf een kostuum gaat maken?
Het aller belangrijkste is planning. plannen van de materialen die je nodig hebt maar ook het vaststellen van je budget. Wanneer je druk bezig bent met een kostuum en je dit niet vantevoren uitplant loop je tegen veel barrières aan en kost het je uiteindelijk drie keer zo veel. Daarnaast is het ook goed om je eigen limieten te weten. Vaak verwachten we veel meer van ons zelf dan dat we echt kunnen. en dat is niet erg want oefening baart kunst, maar wees niet ontmoedigd als dingen niet gelijk goed gaan. Niemand is een expert vanaf de eerste keer dat ze iets doen. Je moet altijd blijven leren en innoveren.

Op welke cosplay ben je het meest trots?
Tot nu toe zou dat denk ik Tracer zijn. Niet vanwege de moeilijkheidsgraad van het kostuum maar meer omdat dit echt een personage is geweest die voor mij een keerpunt in de cosplay heeft gemaakt. Doordat ik me erg goed in het personage kon vinden kon ik haar beter neerzetten dan ik ooit had gehoopt. Ben ook echt helemaal weg van haar in het algemeen.

Verder moet ik zeggen dat ik ook erg trots ben op mijn allereerste compleet zelf gemaakte kostuum, Ironman genderbend. Hoewel deze natuurlijk van een veel lager niveau is dan de kostuums die ik nu maak ben ik er nog steeds erg trots op omdat dat het begin was van me eigen kostuums maken. Daarbij was ik toentertijd de eerste Ironman genderbend en dat was natuurlijk ook al echt super tof!

12186500_560081527474897_2629577339060058905_o
Foto door Arian Photography

Wat zijn jouw toekomstige cosplay plannen?
Oeff.. dat is een cosplayers moeilijkste vraag om te beantwoorden! ik heb nog zo veel projecten staan dat ik eerlijk een hele waslijst zou kunnen benoemen. Voor nu werk ik aan drie projecten voor in augustus, waaronder Darksiders Death (female version), Domino x-force (marvel) en natuurlijk Widowmaker van overwatch. Deze drie zijn ook een extreme uitdaging voor mij want alle drie zijn ze het compleet tegenovergestelde van mij eigen personaliteit!

In het kader van #Cositivity, heb je advies voor andere cosplayers?
Blijf altijd positief! Cosplayen en cosplay maken kan soms best wat stress opleveren zeker wanneer je dingen voor de eerste keer doet. Maar we zijn allemaal mensen en van fouten leren en als we vallen staan we op. Uiteindelijk is het allemaal de moeite waard en elk beetje harde werk word extreem gewaardeerd! Geef nooit op en blijf innoveren, blijf jezelf uitdagen want alleen zo word je beter. En ook zeker niet bang zijn om hulp te vragen! De cosplay community is net een family en we helpen elkaar maar al te graag. En als laatste het allerbelangrijkste… Geniet ervan! Zorg dat het altijd leuk voor je blijf want cosplay is al bij al een super leuke en creatieve hobby!

Wij willen graag Sakuraflor bedanken voor dit interview! Wil je meer over haar weten en/of haar blijven volgen, klik dan HIER voor haar facebookpagina!

Lijkt het jou leuk om ook door ons geïnterviewd te worden? Stuur ons een berichtje via onze contactpagina!

Written by Pauliene

Pauliene

10 years K-Pop obsessed, crazy about mango ice cream and Pêche Melba bubbletea, fan of Dong Bang Shin Ki and BTS.

Leave a reply

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>