#Cositivity |Interview met Lumimi

Het is weer een nieuwe week en dat betekend een nieuwe interview.
Deze keer stellen we vragen aan Lumimi!DSC_2753

Foto door Manual

Wie ben jij en wat doe je in het dagelijks leven?
Hallo, ik ben Melissa en in het dagelijks leven ben ik studente en studeer ik aan het Grafisch Lyceum Rotterdam. De opleiding die ik volg is Allround DTP (dit houd in dat ik het voorwerk van een drukker doe, met een klein beetje design denk aan huisstijl, brochures, folders etc. Daarnaast krijgen we ook een stukje web). Mijn cosplay naam is Lumimi, ik heb voor een cosplay naam gekozen omdat ik het mooier vind staan dan mijn eigen naam. Lumimi is eigen een samenvoegende naam Lu(Luka) Mi(Miku) Mi(Mikuru), bedacht samen met een vriendin van mij.

Wanneer ben je begonnen met cosplay?
Ik ben begonnen in 2009 met cosplay, ik had al eerder interesse alleen wist ik nooit hoe het heette, ik noemde het altijd maar “look a likes”.

Wat was jouw allereerste cosplay?
Over mijn allereerste cosplay heb ik lang nagedacht, het is uiteindelijk Mikuru Asahina van de Melancholy of Suzumiya Haruhi geworden, maar dan hun concert versie. Deze versie was nog niet zo lang uit toen en iemand in Nederland had een webshop die deze cosplay al eerder had gemaakt.

Maak je je eigen cosplays of koop je deze?
Momenteel koop ik mijn eigen cosplay, ik ben ernaar aan het streven om ze zelf te maken. Dit omdat veel cosplays die ik wil simpelweg niet te koop zijn, te duur in verhouding of niet mooi zijn gemaakt.

Op welke cosplay ben je het meest trots?
Dit vind ik best lastig om te zeggen. Elke cosplay heeft voor mij wel iets bijzonders. Als ik er echt een moet kiezen ga ik toch voor Beatrice van Umineko no naku koro ni, de elegantie van de jurk spreekt me vooral erg aan, ook haar karakter spreekt me erg aan.

10361373_804733792916207_7258116491018467458_n
Foto door Jeroen Wolf

Wat zijn jouw toekomstige cosplay plannen?
Er zijn eigenlijk nog een hele hoop cosplays die ik wil doen, van magical girls tot ecchi tot shojou tot idol. Het moeilijke is een keuze maken en voor sommige de juiste pruik te vinden. Er komt sowieso een Pretty Cure (PreCure) cosplay van mij, ik weet nog niet welke het zal zijn gezien ik er meerdere op mijn wishlist heb zijn.

In het kader van #Cositivity, heb je advies voor andere cosplayers?
Wees vooral je zelf, cosplay iets wat JIJ leuk vind en niet wat een ander wilt. Kies ook zorgvuldig je karakter, veel mensen weten niet wie ze cosplayen en dat is gewoon jammer. Laat ook je lichaamsgewicht, kleur, handicap, wat dan ook je niet tegenhouden, ik heb cosplayers in een rolstoel gezien die prachtig waren. Maak voor jezelf een wishlist, deze hoef je niet online te zetten, zo krijg je beter overzicht in wat je wilt doen en of het haalbaar is, ruim hem wel elke maand op anders word het te veel.

~~~~

Wij willen graag Lumimi bedanken voor dit interview! Wil je meer over haar weten en/of haar blijven volgen, klik dan HIER voor haar Facebookpagina!

Lijkt het jou ook leuk om door ons geïnterviewd te worden? Stuur ons een berichtje via onze contactpagina!

Written by Pauliene

Pauliene

10 years K-Pop obsessed, crazy about mango ice cream and Pêche Melba bubbletea, fan of Dong Bang Shin Ki and BTS.

Leave a reply

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>