#Cositivity | Interview met Dreams Beyond Cosplay

Toen wij de vraag stelde wie graag door ons geïnterviewd wilde worden, stuurde Annelie van Dreams Beyond Cosplay ons een berichtje.
De kans lieten we natuurlijk niet liggen om deze dame in de spotlight te zetten!

20160423_DDRE_2333
Foto door Darlene Dreeyers Photography

Wie ben jij en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben Annelie, 25 en woon op ‘t Harde / Elburg. Ik werk momenteel 32 uur op een inpakafdeling in een fabriek

Wanneer ben je begonnen met cosplay?
Pff, dit was officieel zo’n 5 jaar geleden, mijn eerste keer Elfia. Toen was ik niet bewust dat dit cosplay was en vond ik het gewoon leuk mij te verkleden en het te ervaren in kostuum.

Wat was jouw allereerste cosplay?
Een Slytherin Student uit Harry Potter, een zelf gemaakte robe door mijn stiefoma, verder alles bij elkaar gesprokkeld en wat was ik trots. Tot op heden nog steeds een gekoesterd kostuum.

Weten de mensen in je directe omgeving dat je cosplayed? En hoe reageren ze erop?
Ja, sommige snappen het niet altijd, maar iedereen is altijd verbazingwekkend positief, vaak ook erg nieuwsgierig en hierdoor al wel meer mensen aan het cosplayen gekregen en mensen die mee gaan naar events.

DCC005
Foto door Arlette Writes

Maak je je eigen cosplays of koop je deze?
Ik probeer zoveel mogelijk zelf alles te maken, ik kan daar mijn creativiteit in kwijt, haal er voldoening uit etc. In de toekomst staat er wel 1 op de planning die ik wil kopen, puur omdat dit veel geld zal schelen dan het zelf te doen hahaha, budget is alles!

Wat komt er allemaal bij kijken als je zelf een kostuum gaat maken?
Wat er bij komt kijken, ja zoveel, budget, winkelen, naaimachine, creativiteit en natuurlijk wel een meedenkend brein bij problemen, maar het fijnste is wel een tweede paar ogen die af en toe eens meekijkt, gewoon om te zien of je toch niet de mist in gegaan bent.

Op welke cosplay ben je het meest trots?
Momenteel mijn Alice in Wonderland. (Disney origineel). Het is mijn eerste echte zelf gemaakte kostuum waarbij op de pruik na dus alles zelf gemaakt is door mijzelf. Ja en hij staat prachtig en hij zit lekker haha. Daarnaast een beetje mijn Suicide Squad Harley Quinn die helaas nergens op de foto staat. Maar sommige onderdelen zijn nog WIP.

20160709_DDRE_3347
Foto door Darlene Dreeyers Photography

Wat zijn jouw toekomstige cosplay plannen?
Hahaha, the big question. Zoveel, maar voor in de nabije toekomst is dit USO Girl van Captain America, Denise uit The Walking Dead, Umbreon Gijinka en miss nog iets post apocalyptisch.

In het kader van #Cositivity, heb je nog advies voor andere cosplayers?
Just be yourself! Geniet van wat je doet, ongeacht je huidskleur, je maat, je lengte, je geslacht etc etc, You are You, you are unique. Ik had daarbij nog een mooie quote van Gingersnap Cosplay (UK) uit een live video van laatst om mee af te sluiten.
You cant change the box, Why would you want to, there is no other box in the world like your box, Embrace your box’

~~~~

Wij willen graag Annelie bedanken voor dit interview! Wil je meer over haar weten en/of haar blijven volgen, klik dan HIER voor haar Facebookpagina!

Lijkt het jou ook leuk om door ons geïnterviewd te worden? Stuur ons een berichtje via onze contactpagina!

Written by Pauliene

Pauliene

10 years K-Pop obsessed, crazy about mango ice cream and Pêche Melba bubbletea, fan of Dong Bang Shin Ki and BTS.

Leave a reply

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>