#Cositivity | Interview met Linny L’a Vante

Onze Interview van deze week is met Linny L’a Vante! Ze is al jaren actief met het maken van prachtige kostuums en is sinds kort ook aan de slag gegaan met cosplay. Ook is ze, net als wij, van de Cospositivity, dus konden we deze kans niet laten liggen om haar te interviewen!

Phillostar Gone Ballistic 2 1024
Foto door Phillostar Gone Ballistic

Wie ben jij en wat doe je in het dagelijks leven?

Mijn naam is Linny en in het dagelijks leven heb ik een fulltime baan op een chemisch laboratorium.

Wanneer ben je begonnen met cosplay?
Cosplay zelf is voor mij nog relatief nieuw. In 2014 hoorde ik er voor het eerst van en in 2015 heb ik mijn eerst Cosplay gemaakt. Maar ik ben al sinds 2008 actief in het maken van Original Costumes.

Wat was jouw allereerste cosplay?
Mijn allereerste Cosplay was een Genderbend Hades van de Disney film “ Hercules”

Weten de mensen in je directe omgeving dat je cosplayed? En hoe reageren ze erop?
Zelf ben ik heel erg open in wat ik doe, het is mijn grootste passie en ik zou het ook niet voor me kunnen houden. De reacties en het begrip van andere lopen erg uiteen. Maar vaak als je wat foto’s van de kostuums laat zien vinden ze het wel tof. Soms vinden ze het vreemd dat ik me verkleed, maar als je dan over karnaval begint snappen ze het ineens wel ;)

2012 EFF sept
Foto door Ork Fotografie

Maak je je eigen cosplays of koop je deze?
Alle Cosplays en Costumes die ik draag zijn zelf gemaakt (oke ik koop vaak de schoenen wel ;) )

Wat komt er allemaal bij kijken als je zelf een kostuum gaat maken?
Een hele hoop tijd, geduld en doorzettingsvermogen.
Zelf heb ik zoals eerder al genoemd geen vorm van scholing of cursussen gevold om de Costumes en Cosplays te maken. Door gewoon veel tijd en energie erin te steken werd ik er steeds handiger mee. Al vloog er regelmatig een speldenkussentje door de lucht, want het komt met veel vallen en opstaan

Op welke cosplay ben je het meest trots?
Mijn favoriete Cosplay van dit moment is absoluut mijn “ Diablo 3 Monk in Archon Armor Set” vind zelf dat hij goed lijkt op het game character en hier zitten een hele hoop uren in.

PGB_Castlefest_2016_DSC7285-2
Foto door Phillostar Gone Ballistic

Wat zijn jouw toekomstige cosplay plannen?

Op het moment ben ik bezig met een project voor mezelf maar heb nog materiaal liggen voor een “ Neko Maid” en er komt een “ Original Disney Princess” aan.

In het kader van #Cositivity, heb je advies voor andere cosplayers?
Gewoon door gaan met wat je leuk vind om te doen, en vooral niet opgeven wat een ander ook zegt. We doen dit allemaal omdat we het leuk vinden en misschien een beetje om gelijk gestemde te vinden. Mijn spreuk is altijd “Never say you Can’t”  als je iets echt wil en er hard voor werkt kun je bijna alles!

~~~~

Wij willen graag Linny bedanken voor dit interview! Wil je meer over haar weten en/of haar blijven volgen, klik dan HIER voor haar Facebookpagina!

Lijkt het jou ook leuk om door ons geïnterviewd te worden? Stuur ons een berichtje via onze contactpagina!

Written by Pauliene

Pauliene

10 years K-Pop obsessed, crazy about mango ice cream and Pêche Melba bubbletea, fan of Dong Bang Shin Ki and BTS.

Leave a reply

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>